WAT BETEKENT DE WINTER VOOR ONS LICHAAM EN GEEST?

Curanaturalis_winter

WINTER: HET BELANG VAN LOSLATEN EN ZELFREFLECTIE

De winter is een moment van contractie en reflectie, de planten brengen alle energie naar de wortels en de winter kleuren brengen ons stilte. Voor ons is het ook een tijd van reflectie en binnen keer.

Wij maken contact met onze wortels. In de kerstperiode zoeken wij familie en vrienden op of we blijven lekker binnen in de gezellige warmte van on huis. Tussen de herfst en winter ontstaat altijd een moment van stilte, wij bereiden ons ook voor op de koude dagen.

Ons lichaam doorgaat via de longen en de dikke darm een beweging van innerlijke reflectie, “het los laten van wat niet nodig is”. Dus als je verkouden wordt, laat dan je lichaam lang uitzieken, drink voldoende water of warme kruidenthee om jouw darmen en longen te ondersteunen. Misschien is de Stilte ceremonie “Pachamama” iets voor je?

CuraNaturalis Kruidenthee

de winter en kruiden

Begin de dag met iets warms te drinken (warm water of gedroogde kruiden thee) als je voor kruidenthee kiest, varieert je consumptie van kruiden iedere dag. Maak je keuze op basis van je voorkeur in geur, smaak en misschien ook kleur. Bij de lunch b.v. kies voor een lekkere warme soep met verschillende specerijen. Zo houd je de energie in je lichaam en dit bevordert jouw herstel.

In geval van lang aanhoudende verkoudheid symptomen, mag je altijd een afspraak in mijn praktijk maken, om deze periode goed door te komen. Ook voor andere klachten en of voor een preventieve verzorging van jouw gezondheid ben jij altijd welkom in mijn praktijk. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten.