FYTOTHERAPIE

De Kruiden tinctuur of Kruidenthee worden zorgvuldig gekozen op basis van informatie uit de intake (anamnese) sessies.
In de anamnese zal je hele gezondheid gedurende je leven besproken en tevens je medicatie gebruik.
Na een anamnese wordt het fyto-behandelplan gemaakt en met je doorgesproken, hierbij zullen recepten van een kruiden tinctuur of een mengsel van kruiden thee worden voorgeschreven.

Fyto of Kruidengeneeskunde therapie komt heel goed ten goede als ondersteuning bij een Voedingstherapie vooral in het geval van Allergieën, Overgewicht en onder andere een Prikkelbaar Darm Syndroom.

Fytotherapie wordt ingezet bij:

  • De preventie van ziektes door een brede gezondheid bevorderende werking.
  • De aanpak van eenvoudige kwalen, het ondersteunen bij chronische ziekten, het gebruik in de voeding als mild gezondheid bevorderend middel.
  • Het uitstellen van het gebruik van krachtige reguliere geneesmiddelen die snel nevenwerkingen hebben.

Wil je meer informatie over Fytotherapie download direct hier de Kruidentherapie brochure van de Beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundig werkende professionals NWP.

De laatste jaren had ik allerlei kleine kwalen waarvan de hoge bloeddruk een belangrijkere was. De hoge bloeddruk is genormaliseerd. Hiervoor zijn voedingsvoorstellen gedaan en ontspanningsmassage. De behandeling is als prettig ervaren en vakkundig. De massages zijn me goed bevallen maar ook de voedingsvoorstellen met onder andere voedingssupplementen en verschillende soorten kruidenthee werkten goed. Als prettig werd het luisterend oor en de aandacht die aan de problemen werd besteed. Er wordt serieus mee omgegaan en bekeken in een holistisch perspectief. Er was zeker voldoende ruimte om mijn verhaal te doen en er werd serieus geluisterd en op geanticipeerd.
Man 65 jaar