Natuurgeneeskunde in de praktijk

Een Natuurgeneeskundige consult begint bij mij praktijk met een lekker kopje kruidenthee en een ontspannende sfeer. Ik leg u uit mijn werkwijze en samen beginnen wij het gesprek.
Het is een brede en gedetailleerde anamnese. De fysieke, emotionele, sociale en spirituele aspecten in uw leven worden besproken. Deze gesprek is de eerste stap in het proces van verwerking en verandering binnen de natuurgeneeskundig therapie. Daarna maak ik een visuele scan of diagnostiek van uw gezicht en uw lichaamspostuur. Vervolgens maak ik een Iriscopie foto voor de Irisdiagnose.
In de tweede consult wordt de resultaat van de analysen en het behandelingstraject met u besproken; waar kruidentherapie, natuurvoeding, Bachbloesem en therapeutische massages of een combinatie er van, aan de orde kunnen komen.
Het traject is opgebouwd op basis van een analyse van de anamnese waar natuurgeneeskundig gezien, nauwkeurig wordt gekeken welk systeem in je lichaam versterking en reiniging nodig heeft en in welke as van de 4Natuurlijke kwaliteiten u staat. De therapieën zijn individueel aangepast aan je behoeften en in het brengen van balans in alles niveaus; fysiek, sociaal, emotionele, en spiritueel.

Werkwijze
  • Als Natuurgeneeskundig therapeut maak ik gebruik van diagnostiek methodes zoals: Iridiology, Tong diagnostiek, Gelaat en Lichaam diagnostiek. 
  • Daarnaast observeer ik in het gesprek waar de disbalans binnen de 4Natuurlijke kwaliteiten principe ( warm, koud, droog, vocht) in de client ligt.
  • Met deze diagnostiek methodes en de 4Natuurlijke kwaliteit principes ben ik bereid om een holistische natuurgeneeskundige diagnostiek te geven.
  • De behandelingstraject dat ik aanbied is zorgvuldig, maatwerk een individueel gemaakt, gericht op de persoon en niet op de ziekte.  
  • De therapieen zijn nauwkerig gekozen en in de juiste manier uitgevoerd om door een natuurlijke manier het genezing proces in gang te zetten. Het werkt ook preventief en er zijn geen bijwerkingen. 
  • Ten slotte de “nazorg”  is een belangrijk onderdeel van mijn natuurgeneeskundige aanpak, waar de communicatie met de client is open en toegankelijk.
  • Zie tarieven
Irisdiagnose is een vorm van diagnostiek die in de natuurgeneeskundige praktijk gebruikt wordt om de aangeboren constitutionele aanleg van een persoon vast te stellen. De constitutie is het complex van eigenschappen van lichamelijke en geestelijke aard welke de manier bepalen waarop het organisme functioneert en op allerlei invloeden reageert. Echter wordt met irisdiagnostiek geen ziekte gediagnosticeerd. 
De constitutie en aanleg is te zien in de structuur van het oog, het kleur en pigmentatie.