Mindful Moments

Mindful Moments Workshops
voor stressvermindering bij Jongeren

Bij CuraNaturalis, Praktijk voor Natuurgeneeskunde, staat de holistische aanpak van gezondheid centraal, waarbij zowel lichaam als geest worden ondersteund.
In samenwerking met Yoga Academy You are the Buddha bieden wij de Mindful Moments Workshop aan voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Deze workshop, speciaal ontwikkeld voor scholen en werkplekken, combineert aromatherapie met krachtige ademhalingstechnieken om mentale gezondheid te bevorderen.

Waarom deze holistische combinatie?

De mentale druk op jongeren neemt steeds meer toe. Uit cijfers blijkt dat 1 op de 5 jongeren last heeft van stress, angst of concentratieproblemen. Bij CuraNaturalis geloven wij in een natuurlijke en integrale benadering om deze klachten aan te pakken.

  • Essentiële oliën hebben een krachtig, rustgevend effect op zowel het zenuwstelsel (parasympathische) als de ademhalingsorganen. Oliën zoals lavendel en kamille helpen het zenuwstelsel te kalmeren door stress en angst te verminderen, terwijl pepermunt en eucalyptus de ademhalingswegen openen en de zuurstofopname bevorderen. Dit draagt bij aan diepe ontspanning, verbeterde ademhaling en een verhoogd gevoel van welzijn, wat het lichaam en de geest in balans brengt.
  • Ademhalingstechnieken activeren het parasympathische zenuwstelsel, wat leidt tot ontspanning, verbeterde focus en een stabielere emotionele staat. Deze technieken geven jongeren de tools om stress beter te beheren en mentaal veerkrachtiger te worden, wat hen helpt goede keuzes te maken in het dagelijks leven.

Basis voor een gezonde toekomst

Bij Curanaturalis zien we het als onze missie om gezondheid op een holistische manier te bevorderen. Door jongeren vroeg te leren hoe ze hun mentale en fysieke welzijn kunnen versterken, leggen we de basis voor een gezonde toekomst. Wij willen deze waardevolle kennis naar scholen en werkplekken brengen, zodat jongeren de rust en balans kunnen vinden die ze nodig hebben

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over de Mindful Moments Workshop en hoe deze kan bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren op uw school of werkplek? Neem contact met ons op telefoonnummer 0634719994 of meld u aan via ons aanmeldformulier op deze website.
Samen werken we aan een gezondere toekomst voor de nieuwe generatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *