Detoxificatie

Detox Curanaturalis

” De grootste genezer is de natuur. Het is essentieel om ons lichaam regelmatig te zuiveren om de natuurlijke balans te herstellen.” – Hippocrates

Ontdek Natuurlijk Verjongen: Een Diepgaande Reis naar Detoxificatie

Het lichaam beschikt over verschillende effectieve mechanismen om zichzelf te detoxificeren en te reinigen, waaronder koorts, transpiratie, urineren, ontlasting en ademhaling. Ook onze ziel en geest maken gebruik van het lichaam om emotioneel te detoxificeren, zoals bij huilen, zuchten of gillen. Tijdens een Natuurgeneeskundige detox-reis worden deze natuurlijke processen ondersteund om een vernieuwd gevoel van mentale, lichamelijke en spirituele vernieuwing te bevorderen.

Een detoxkuur moet niet gezien worden als een Quick fix-oplossing voor chronische gezondheidsproblemen of klachten. Voor advies hierover kun je bij mij terecht voor een consult, waarbij ik je graag help.
Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat een detoxkuur slechts één onderdeel is van een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Als Natuurgeneeskundige ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en heb ik expertise op het gebied van detoxificatie.

Wat gebeurt er met mijn lichaam tijdens een Detox kuur?

De lente detoxkuur die ik begeleid in mijn praktijk duurt 15 dagen en is opgedeeld in 3 fases. Deze indeling is gekozen omdat het lichaam en onze geest tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe routine en voedingskeuzes, evenals aan fysiologische en biochemische reacties. Ons lichaam begint een proces waarbij potentieel afvalstoffen of toxines worden omgezet in meer reactieve tussenproducten door middel van oxidatie-, reductie- en hydrolyseringsreacties. Vervolgens worden deze tussenproducten verder gemetaboliseerd en geëlimineerd door een aantal reacties, zoals conjugatiereacties, waarbij verschillende chemische groepen aan tussenproducten worden toegevoegd om ze minder toxisch te maken en gemakkelijker uit het lichaam te verwijderen. Ten slotte is je lichaam mentaal en fysiek gezuiverd, vernieuwd en vol energie. Zorg ervoor dat je na deze fase van je detox met liefde terugkeert naar je oude en mogelijk vernieuwde voedings- en routines.

Het ideale moment voor een Detox

Volgens gezondheidsexperts en studies, zoals die zijn gepubliceerd in tijdschriften zoals het ‘Journal of Nutrition’ en het ‘International Journal of Environmental Research and Public Health’, is het meest geschikte moment voor een detox meestal in de lente en herfst. Deze seizoenen worden gekenmerkt door natuurlijke overgangen en bieden optimale omstandigheden voor het reinigen van het lichaam en het herstellen van de balans.

Mijn aanbeveling is om een tijd te kiezen waarin je minder stress hebt en meer ruimte hebt in je dagelijkse schema. Luister naar je lichaam en kies een moment waarop je je het meest gemotiveerd voelt om je te richten op reiniging en vernieuwing. Ongeacht het seizoen is een detox een waardevolle manier om jezelf te resetten, je gezondheid te bevorderen en een frisse start te maken. Wil je een detox doen buiten de lente en herfst? Zorg er dan voor dat je professionele begeleiding krijgt. Ik help je graag gedurende deze mooie reis. Neem contact met me op voor meer informatie.

Detox reis in 3 fases van 15 dagen

Met veel liefde en kennis heb ik dit detox programma ontwikkeld op basis van een holistische benadering. Mijn begeleiding is persoonlijk gericht gedurende 15 dagen en is verdeeld in 3 fases:

Fase 1: Dit proces van omzetting van afvalstoffen naar tussenproducten vindt plaats gedurende de eerste 5 tot 7 dagen van je detoxreis. Geestelijk kun je je rustiger, voelen, slaperig, emotioneler, verdrietig of bozer.

Fase 2: In deze fase is het lichaam klaar om de tussenproducten van de omzetting te elimineren. Je ontvangt natuurgeneeskundige behandelingen zoals massage en workshop. Deze fase is essentieel voor het voltooien van het ontgiftingsproces en het behouden van een algeheel gevoel van gezondheid en welzijn. Afhankelijk van je persoonlijke conditie kan deze fase 5 dagen duren. In deze fase voel je je mentaal lichter en vreedzamer.

Fase 3: Dit is een fase van bezinning, waarin je je krachtiger, positiever en helderder voelt om nieuwe ideeën en projecten aan te pakken. Je ontvangt 5 tot 3 dagen begeleiding om je nieuwe levensstijl en gezonde keuzes in voeding en routines te behouden. Je viert je successen.

Begin je Detox reis nu in de lente

Gedurende maart en april kun je bij mij terecht om je Detox te beginnen. Je mag kiezen elke week dat voor je goed uitkomt. De eerste groep begint op 11 maart en de tweede groep op 18 maart. Ben je ondernemer? Heb je een stressvolle baan? of als jij je opnieuw in balans wilt voelen, energieker wilt zijn, je prestaties wilt verbeteren en je gezondheid een boost wilt geven, dan is deze Lente Detox precies wat je nodig hebt!

Kies voor de lente- detox met mijn begeleiding

Je ontvangt persoonlijke begeleiding gedurende je detox-reis, zonder webinars.
Stressvermindering voor ondernemers: Deze Lente Detox helpt je om stress te verminderen en je mentale veerkracht te vergroten. Je wordt helderder en mentaal sterker om je ideeën en creativiteit concreet te maken gedurende de lente en de zomer.
Ontgiften op een natuurlijke manier: Een detox onder mijn begeleiding maakt gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten en natuurgeneeskundige principes om je lichaam te reinigen en te verjongen, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Je ontvangt verschillende behandelingen gedurende de drie fases.
Verbeter je sportprestaties: Door je lichaam te ontgiften, zul je merken dat je sportprestaties verbeteren. Meer energie, sneller herstel en een scherpere focus zijn slechts enkele van de voordelen die je kunt verwachten.

curanaturalis Massages

Deze detox is inclusief:

✨ Natuurgeneeskundige behandeling inclusief supplementen.
✨ 15 dagen persoonlijke begeleiding: Met mijn natuurgeneeskundige expertise sta ik voor je klaar om je te begeleiden tijdens je detox-reis en al je vragen te beantwoorden.
✨ Workshop: De datums voor de workshops zijn op 16 of 23 maart in Breda. In deze workshop leer je ontspannen, jezelf onderdompelen en bevrijden van blokkades en overbodige ballast.
✨ Voedingsadvies op maat gedurende de 3 fases: We bieden gepersonaliseerde voedingsadviezen die aansluiten bij jouw behoeften en levensstijl, zodat je ook na de detox gezonde gewoonten kunt voortzetten.
✨ Detox massage: Geniet van een ontspannende Detox massage als onderdeel van je detox ervaring. Laat alle spanning los terwijl je lichaam en geest tot rust komen.

🌿 Voor een vriendelijke prijs van € 295,- p.p

Ben je klaar om de lente fris en energiek te beginnen? Let op! Er zijn contra-indicaties, zoals zwangerschap, Diabetes Melitus type 1 of kanker. Neem vandaag nog contact met mij op om meer te weten te komen over deze Lente Detox en reserveer hier jouw plek!“Zuivering is een daad van zelfliefde. Het stelt ons in staat om los te laten wat ons niet langer dient en ruimte te maken voor groei en transformatie.”