VOEDING

Wat is gezonde voeding?
Natuurgeneeskundig gezien is voeding meer dan alleen de keuze voor verse producten in ons dagelijks maaltijden maar het betreft ook emoties, ervaringen en indrukken in je dagelijks leven dat ons gevoel en hart voeden.
Hoe eten wij? Alleen of in gezelschap? Snel of langzaam? Warm of koud? Wat zijn onze aversies en guilty pleasures? Hoe is de relatie met voeding?
Deze en meer vragen worden besproken in een voedingsanamnese. Samen gaan we opzoek naar de oorzaak van de klacht en je natuurkwaliteit of temperament, langzaam ga je nieuwe gezonde gewoontes aannemen, op weg naar een betere gezondheid.
Chronische klachten zoals, opgeblazen gevoel, allergieën, intoleranties, Prikkelbare Darm Syndroom, obstipatie, overgewicht en Diabetes 2, zijn goed te behandelen met natuurlijke voeding en fytotherapie.

Bij CuraNaturalis organiseer ik ook  leuke activiteiten rondom voeding, zo bied ik de mogelijk om plezier te krijgen in het koken en de ontdekking van nieuwe producten. Bijvoorbeeld met de Peruaanse keuken en met natuurlijke probiotica zoals Kombucha. De scoby en Kombucha drinks kun je bestellen bij de praktijk.

Kookworkshop” De keuken van Peru”

KOKWORKSHOP
De Keuken van Peru
Gezond en Lekker

De Peruaanse Keuken is één van de meest gevarieerde in Zuid-Amerika en mondiaal erkend als één van de beste keukens ter wereld.
In de gezellig mooi keuken van de Nieuwe ruimte op 20 November geef ik deze workshop.
Deze middag krijg je de gelegenheid om meer te leren over de Peruaanse keuken, zelf de gerechten voorbereiden en koken. Aan het einde gaan wij gezamenlijk eten en genieten van de avond met een heerlijke maaltijden.
We gaan werken met verse en gezonde voedingsmiddelen, zoals we ook in Peru doen. We gaan heerlijke Peruaanse gerechten bereiden zoals:
– Ceviche (heerlijk Peruaanse specialiteit uit de kust van Peru op basis van gemarineerde vis en limoensap)
– Papa a la Huancaina (typische gerecht uit de centrale regio van Peru, Sierra-Huancayo)
– Lomo saltado (typisch gerecht met roergebakken reepjes van gemarineerde steak)
– Picarones (heerlijke toetje uit Lima gemaakt van zoete aardappelen) en een paar verrassingen om te drinken. 

* Wat krijg je in de workshop?
– Vier gangen menu inclusief drinken.
– De gelegenheid om meer te leren over typische Peruaanse gerechten door zo veel mogelijk zelf te bereiden.
– Diverse kooktechnieken en combinaties van verse producten en kruiden
– Proeven en genieten van bijzondere smaken en heerlijk combinaties van eten en drinken.Diverse kooktechnieken en combinaties van verse producten en kruiden

Locatie: Nieuwe Ruimte Boschstraat 42, 4811 GH Breda
Tijden: 17:00-20:00 uur
Kosten: € 62,- p.p
Aanmeldingen via CONTACT

Scoby en Kombucha drink

KOMBUCHA-Experience

Ben je geïnteresseerd in het brouwen van Kombucha, neemt contact op voor de mogelijkheden. Groepen van minimaal 5 personen in verschillende locaties in Breda.

Wat krijg je in deze workshop?

Ik deel mijn Kennis en ervaring over het brouwen van Kombucha.
Je proef verschillende smaken van Kombucha
Je maak met je gekozen smaakt een Kombucha drank-die al gefermenteerd is en brengt het naar huis.
Je ga naar huis met je eigen SCOBY
Je ga naar huis met de Starter voor je 1ste batch.

Wat breng je mee?
Een ruime glazen pot met een deksel om je SCOBY mee te nemen. Nog belangrijker je positiviteit en enthousiasme 😊
Kosten: €45.-pp.
Vanaf 1 juni kunnen onze evenementen plaatsvinden conform de RIVM richtlijnen.
Aanmeldingen via CONTACT
tot snel